You are here

Ergotherapie Roosendaal

De ergotherapeuten van Ergotherapie Mol zijn werkzaam in de hele regio West-Brabant en Tholen en behandelen kinderen, volwassenen en ouderen.

Hoofdvestiging:
In Roosendaal zit de hoofdvestiging en is tevens ons postadres. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08:30-18:00u.

Ergotherapie Mol
Tolbergcentrum 55
4708 GB Roosendaal
T: 0165-391026
I: www.ergotherapiemol.nl

Ergotherapie Mol is een onderdeel van Paramove Paramedische Diensten.

Spreekuur:
Iedere maandag van 13:00-15:00u houdt Ergotherapie Mol spreekuur bij:

Fytaal Fysiotherapie Roosendaal
Langdonk 5
4707 TG Roosendaal

Loop gerust eens binnen als u een vraag heeft over ergotherapie of maak een afspraak via Fytaal Fysiotherapie Roosendaal (0165-533227). 

Voor wie is ergotherapie bestemd?
Ergotherapie is bedoeld voor iedereen die zijn gewone dagelijkse handelingen niet meer naar wens kan uitvoeren. Dit kan komen door een ziekte, ouderdom, na ongeval, een onvolledige of vertraagde ontwikkeling of een handicap.  

Wat doen wij?
Op basis van de mogelijkheden en in overleg met de cliënt stelt de ergotherapeut een behandelplan op. Het doel is dat de cliënt normale alledaagse handelingen opnieuw of op een andere manier kan uitvoeren. Het kan om allerlei verschillende activiteiten gaan, zoals uit bed komen, douchen, aan- en uitkleden, opstaan uit een stoel, steunkousen aan- en uittrekken, verplaatsen binnen- en buitenshuis, schrijven of een dagplanning maken.  

De ergotherapeut geeft training, begeleiding en advies. Dit doen wij op het gebied van mantelzorg, hulpmiddelen, werkplekken en (woning)aanpassingen.
Wij behandelen en begeleiden u thuis in uw eigen omgeving of komen op het werk.

Kinderergotherapie
Ergotherapeuten leren kinderen met problemen in hun dagelijkse activiteiten zo zelfstandig mogelijk te functioneren. De activiteiten die problemen opleveren worden praktisch aangepakt. Denk aan (schoolse) vaardigheden als:

- Schrijven, knippen of knutselen;
- Observatie en advies zithouding in de klas;
- Eten met bestek, veters strikken of aankleden.

Ergotherapie Mol is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kinderen met schrijfproblematiek.

Vergoeding
Ergotherapie zit in het basispakket van de ziektekostenverzekering. U heeft recht op 10 uur vergoeding per kalenderjaar. Ergotherapie is in de meeste gevallen direct toegankelijk (DTE). Het kan voorkomen dat de ergotherapeut u vraagt om een verwijzing bij de huisarts aan te vragen
, omdat het een vereiste kan zijn van uw ziektekostenverzekering (zie hiervoor de polisvoorwaarden).