You are here

Ergotherapie Steenbergen

De ergotherapeuten van Ergotherapie Mol zijn werkzaam in de hele regio West-Brabant en Tholen en behandelen kinderen, volwassenen en ouderen.

In Steenbergen is Ergotherapie Mol gevestigd en iedere eerste woensdag van de maand houden we spreekuur van 9:00-12:00u op het volgende adres:

Ergotherapie Mol
Kromme Elleboog 19
4651 BG Steenbergen
T: 0165-391026 (hoofdvestiging Roosendaal)
I: www.ergotherapiemol.nl


Voor wie is ergotherapie bestemd?
Ergotherapie is bedoeld voor iedereen die zijn gewone dagelijkse handelingen niet meer naar wens kan uitvoeren. Dit kan komen door een ziekte, ouderdom, na ongeval, een onvolledige of vertraagde ontwikkeling of een handicap.  

Wat doen wij?
Op basis van de mogelijkheden en in overleg met de cliënt stelt de ergotherapeut een behandelplan op. Het doel is dat de cliënt normale alledaagse handelingen opnieuw of op een andere manier kan uitvoeren. Het kan om allerlei verschillende activiteiten gaan, zoals uit bed komen, douchen, aan- en uitkleden, opstaan uit een stoel, steunkousen aan- en uittrekken, verplaatsen binnen- en buitenshuis, schrijven of een dagplanning maken.  

De ergotherapeut geeft training, begeleiding en advies. Dit doen wij op het gebied van mantelzorg, hulpmiddelen, werkplekken en (woning)aanpassingen.
Wij behandelen en begeleiden u thuis in uw eigen omgeving of komen op het werk.

Kinderergotherapie
Ergotherapeuten leren kinderen met problemen in hun dagelijkse activiteiten zo zelfstandig mogelijk te functioneren. De activiteiten die problemen opleveren worden praktisch aangepakt. Denk aan (schoolse) vaardigheden als:

- Schrijven, knippen of knutselen;
- Observatie en advies zithouding in de klas;
- Eten met bestek, veters strikken of aankleden.

Ergotherapie Mol is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van kinderen met schrijfproblematiek.

Vergoeding
Ergotherapie zit in het basispakket van de ziektekostenverzekering. U heeft recht op 10 uur vergoeding per kalenderjaar. 
Ergotherapie is in de meeste gevallen direct toegankelijk (DTE). Het kan voorkomen dat de ergotherapeut u vraagt om een verwijzing bij de huisarts aan te vragen, omdat het een vereiste kan zijn van uw ziektekostenverzekering (zie hiervoor de polisvoorwaarden).