You are here

Samenwerkingsverband Ergotherapie West Brabant

   

Ergotherapie West Brabant is een samenwerkingsverband van vier vrijgevestigde ergotherapiepraktijken in West Brabant.

  • Ergotherapie West Brabant streeft naar: Het profileren van ergotherapie in de eerstelijns gezondheidszorg in de regio West Brabant;
  • Het geven van bekendheid aan de kracht van ergotherapie in de eerste lijn;
  • Het geven van bekendheid aan de beschikbaarheid van ergotherapie in de eerste lijn;
  • Het verbeteren van de kwaliteit van ergotherapie in de eerste lijn door het onderling uitwisselen van aanwezige specialismen.


Aangesloten praktijken:

Ergotherapiepraktijk Mol is een eerstelijns praktijk voor ouderen, volwassenen en kinderen in Roosendaal en Steenbergen. Wij werken hulpvraaggericht, zijn laagdrempelig en flexibel.

Wij zijn gespecialiseerd in ergotherapie en COPD, ergotherapie en Dementie, woningaanpassingen, scootmobieltrainingen, behandelen van kinderen met schrijfproblematiek, valpreventie en DTE geschoold. Ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici. In de praktijk zijn 3 ergotherapeuten werkzaam, namelijk Richard Mol, Lisa Hage en Marielle Reinieren.

Ergotherapiepraktijk Mol
Tolbergcentrum 55
4708 GB Roosendaal

Ergotherapiepraktijk Mol
Kromme Elleboog 19
4651 BG Steenbergen


                                

PMC Etten Leur
Liesbosweg 40
4872 NE Etten Leur

PMC Torenveld
Witte Arend 2a 
4761 JA Zevenbergen

Fysiotherapiepraktijk de Weerijs
Koutershof 2
4891 CV Rijsbergen

Onze praktijk is een allround ergotherapie praktijk die zich richt op de behandeling van volwassenen in de regio Etten-Leur / Zevenbergen.

U kunt met iedere ergotherapeutische hulpvraag bij ons terecht en daarnaast hebben wij ons gespecialiseerd in de behandeling van neurologische aandoeningen, waaronder de ziekte van Parkinson en handtherapie. U kunt bij ons terecht voor de behandeling van handletsel/aandoeningen en onze handtherapeut heeft de mogelijkheid om maatwerk spalken te maken.


De Melkfabriek
Bruinevisstraat 32
Bergen op zoom

MC de Grebbe
Diepenbrocklaan 28
Bergen op zoom 

Ergotherapie Bergen op Zoom is een eerstelijns ergotherapie praktijk met twee ergotherapeuten: Lisette Berkenbosch en Jochem Kuzee. Lisette richt zich vooral op de behandeling van kinderen, Jochem op de behandeling van volwassenen.

Aanwezige specialisaties binnen de praktijk zijn: ergotherapie voor kwetsbare ouderen in de thuissituatie, neurologische aandoeningen, sensorische informatieverwerking, dyspraxie en de behandeling van schrijfproblemen bij kinderen.


Axis, locatie Roosendaal
Dr. Schaepmanlaan 9 (volwassenen)
Dr. Schaepmanlaan 44 (kinderen)
4702 GT Roosendaal

Specialisaties van ergotherapie Hoevenaar zijn: niet aangeboren hersenletsel, Cerebrale Parese, vermoeidheidsklachten, COPD, functionele arm-/handtraining, fijne motoriek, reuma, valpreventie, sensorische informatieverwerking en schrijftraining.