COVID revalidatie

image

COVID revalidatie

Sommige mensen houden na Corona (ernstige) klachten of beperkingen. Soms zijn deze klachten direct zichtbaar, zoals verlies van kracht of longproblemen. Andere klachten zijn niet direct zichtbaar, zoals vermoeidheid of geheugen- en concentratieproblemen.

Ergotherapie Mol biedt behandeling en begeleiding bij deze klachten na COVID zoals vermoeidheid. Vaak is er geen goede balans tussen de belasting (wat iemand doet op een dag) en de belastbaarheid (wat iemand aan kan). Op het moment dat je meer doet dan je aankan, is er sprake van overbelasting. Op het moment dat je te weinig doet, dan is er sprake van onder belasting.

Als ergotherapeuten werken wij veel samen met fysiotherapeuten. Fysiotherapie richt zich op het vergroten van de belastbaarheid en ergotherapie op de belasting. Vanuit de ergotherapie richten wij ons op het krijgen van een goede balans in de energieverdeling over de dag. Wij helpen om de client meer inzicht te geven in dagelijkse activiteiten, een goede dagstructuur te ontwikkelen en adviseren in een goede opbouw van activiteiten. Werkhervatting is hier een onderdeel van. Dit alles met als doel om weer geheel zelfstandig te kunnen gaan functioneren.

Voor problemen in het dagelijks leven thuis, op het werk of op school

We staan klaar om u te helpen