Werkplekadvies

image

Werkplekadvies

Werkplekadvies is voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de balans tussen belasting en belastbaarheid en voor iedereen die wil werken zonder pijn. Zowel werknemers als werkgevers kunnen terecht bij Ergotherapie Mol. Wij bieden advies, voorlichting en begeleiding op de werkplek. Het werkplekadvies kan gericht zijn op preventie als er nog geen fysieke klachten zijn. Dit zorgt ervoor dat ziekteverzuim en grote gevolgen – zoals hoge kosten en een hogere werkdruk voor het personeel – kan worden voorkomen.
Naast preventie kan het werkplekadvies ook curatief zijn. Wanneer iemand klachten heeft die lijken te ontstaan of te verergeren tijdens het werk is het van belang dat een ergotherapeut de werkplek bezoekt.

Onze cliënten zijn mensen met bijvoorbeeld:

- werk gerelateerde lichamelijke klachten als gevolg van een verkeerde werkhouding
- reumatische aandoeningen
- burn out klachten

Hoe werkt een onderzoek?
We starten met een intake waarin o.a. de hulpvraag, werkzaamheden en alle werk gerelateerde informatie wordt verzameld. Daarna volgt een praktisch werkplekonderzoek.
We bespreken de resultaten van het onderzoek en geven adviezen t.a.v. werkhouding, belasting/belastbaarheid, meubilair en hulpmiddelen. Na een afgesproken periode volgt een evaluatie van de gegeven adviezen en/of hulpmiddelen.

Voor problemen in het dagelijks leven thuis, op het werk of op school

We staan klaar om u te helpen